Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67464
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1846
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67464
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1846
Składniki
Wyłożyć biszkoptami dno średniej wielk.formy do ciasta.
Przygotować galaretkę owocową wg.opisu na opak.i odstawić do ostygnięcia.
Ugotować budyń wg.opisu na op.i wylać gorący na biszkopty,odstawić do ostygnięcia.
Na zimny budyń ułożyć dowolne miękkie owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na 2 godz.
To można zrobić także w inny sposób. Biszkopty pokruszyć do pucharków,zalać ciepłym budyniem,odstawić do ostygnięcia. Dodać parę owoców np.malin i zalać tężejącą galaretką,odstawić do lodówki. Tuż przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i posypać wiórkami czekolady lub ozdobić maliną bądz truskawką.