Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Affogato po włosku znaczy "utopiony". Ten pyszny deser robi się w kilka minut, wystarczy porcję waniliowych lodów zalać gorącym espresso i gotowe . Opcjonalnie można dodać orzechowy likier Frangelico i całość posypać tartą czekoladą lub kakao.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Składniki
Do schłodzonej szklanki włożyć jedną lub dwie kulki lodów, opcjonalnie wlać likier Frangelico. Lody zalać porcją gorącego espresso, posypać czekoladą lub kakao. Od razu podawać.