Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z dzieciństwa - kruche, rozpływające się w ustach ;)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5609
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8858
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5377
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5609
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8858
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5377
Składniki
Wszystkie składniki posiekać nożem na stolnicy, szybko zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na porcję, tak by się wygodnie wałkowało. Najlepsza grubość ciasta to około 0,5 cm. Radełkiem lub foremkami wykrawamy ciastka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciasto smarujemy rozkłóconym białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 15 minut, aż ciastka będą lekko zrumienione.