Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie smakuje wyśmienicie z sokiem z cytryny lub octem.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 336
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 336
Składniki
Mięso dokładnie umyć i umieścić w dużym garnku. Nalać zimnej wody tak, żeby mięso było całe w wodzie ( ok. 4 l ). Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować ok. 3 godziny ( albo dłużej ) na wolny ogniu, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wywar wystudzić i przecedzić. Dokładnie obrać mięso z kości i włożyć do przecedzonego wywaru. Większe kawałki mięsa pokroić. Dodać majeranek, czosnek, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Posypać drobno posiekanym koperkiem. Wstawić do lodówki żeby galareta stężała, najlepiej na całą noc. Pokroić na porcje i podawać z cytryną lub octem. Smacznego