Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie smakuje wyśmienicie z sokiem z cytryny lub octem.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1635
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1092
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 457
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1635
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1092
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 457
Składniki
Mięso dokładnie umyć i umieścić w dużym garnku. Nalać zimnej wody tak, żeby mięso było całe w wodzie ( ok. 4 l ). Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować ok. 3 godziny ( albo dłużej ) na wolny ogniu, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wywar wystudzić i przecedzić. Dokładnie obrać mięso z kości i włożyć do przecedzonego wywaru. Większe kawałki mięsa pokroić. Dodać majeranek, czosnek, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Posypać drobno posiekanym koperkiem. Wstawić do lodówki żeby galareta stężała, najlepiej na całą noc. Pokroić na porcje i podawać z cytryną lub octem. Smacznego