Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z brokułem i kukurydzą to niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu danie, które sprawdzi się jako dodatek do mięs czy też jako samodzielna przekąska. Wystarczy jedynie 15 minut, by cieszyć się słodkim, wiosennym smakiem. Sos na bazie majonezu dodaje daniu kremowości, a nuta cytryny przełamuje aromat i dodaje nuty kwaskowatości. Mimo jedynie kilku składników, ta potrawa zrobi furorę przed całą twoją rodziną i znajomymi.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2119
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5583
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2119
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5583
Składniki
Brokuły umyj i podziel na różyczki wielkości jednego kęsa. Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj czosnek i smaż go przez minutę. Następnie dołóż brokuły i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minut, aż staną się jasnozielone. Dodaj kukurydzę i chili. Gotuj całość przez 3 minuty lub do miękkości. Następnie zdejmij całość z ognia i odstaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu na jednolitą masę. Brokuły i kukurydzę po ostygnięciu przenieś do miski sałatkowej i zalej przygotowanym sosem. Dobrze wymieszaj. Sałatkę z brokułem wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno.