Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z brokułem i kukurydzą to niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu danie, które sprawdzi się jako dodatek do mięs czy też jako samodzielna przekąska. Wystarczy jedynie 15 minut, by cieszyć się słodkim, wiosennym smakiem. Sos na bazie majonezu dodaje daniu kremowości, a nuta cytryny przełamuje aromat i dodaje nuty kwaskowatości. Mimo jedynie kilku składników, ta potrawa zrobi furorę przed całą twoją rodziną i znajomymi.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 74
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 74
Składniki
Brokuły umyj i podziel na różyczki wielkości jednego kęsa. Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj czosnek i smaż go przez minutę. Następnie dołóż brokuły i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minut, aż staną się jasnozielone. Dodaj kukurydzę i chili. Gotuj całość przez 3 minuty lub do miękkości. Następnie zdejmij całość z ognia i odstaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu na jednolitą masę. Brokuły i kukurydzę po ostygnięciu przenieś do miski sałatkowej i zalej przygotowanym sosem. Dobrze wymieszaj. Sałatkę z brokułem wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno.