Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Półki w sklepach uginają się od różnych konserw, słoików. Ja jednak robię własne słoiki na wakacje. Kociołek rosyjski czyli mięso z papryką, pomidorami, pieczarkami i makronem. Ten domowy słoik jest o niebo lepszy od tego ze sklepu. W tym słoiku ze sklepu jest już dodany makaron. Jednak połączenie makaronu z resztą potrawy tuż przed podaniem sprawia, że potrawa jest smaczniejsza. Poza tym wiemy co wkładamy do słoika
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38023
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38023
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
W dużym garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać mięso i dusić kilka minut na wolnym ogniu, aż mięso straci surowość. Dodać pokrojone w kostkę czerwone papryki i drobno pokrojoną papryczkę peperoni. Dusić na wolnym ogniu i mieszać. Na patelni, na maśle usmażyć oczyszczone, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć aż woda prawie cała odparuje. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Przełożyć do garnka z mięsem. Dodać pomidory i szklankę gorącej wody. Gotować do miękkości mięsa. Dodać ketchup, musztardę, cukier, pieprz młotkowany z kolendrą, wędzoną paprykę i sól do smaku. Gorącą potrawę przełożyć do wyparzonych słoików i mocno zakręcić nakrętki. Odwrócić do góry denkami i pozostawić do wystudzenia. Można też dla pewności pasteryzować słoiki 15 min od zagotowania się wody. Przed podaniem ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Zawartość słoika zagrzać i wymieszać z makaronem. Oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego.