Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amoniaki ciasteczka mojego dzieciństwa
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Amoniak rozpuszczam w ciepłym mleku Wyżej wymienione składniki daję do miski daje mleko z amoniakiem zagniatam, ciasto .
Gotowe ciast dzielę na części z każdej części rozwałkowuje na stolnicy placek i wycinam foremkami dowolne kształty ciasteczek , aż wykorzystam całość ciasta następnie układam ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,lekko smaruję papier olejem ,amoniaki piekę 10 -15 minut na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej