Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie andruty przypominają smak dzieciństwa. Domowe wafelki z waniliowo - kakaową masą są szybkie i proste w przygotowaniu, a ich smak pozwoli nam przypomnieć sobie wspaniałe smaki domowej kuchni. Są idealne dla wszystkich, także dla osób nie tolerujących glutenu - wtedy wystarczy wybrać andruty kukurydziane. Pozostałe osoby mogą pozwolić sobie na klasykę czyli wafle pszenne :)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2153
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12307
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2153
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12307
Składniki
Pierwszy krok to masa, którą przygotujemy na parze. Do miski, ustawionej na garnku z gotującą się wodą dodajemy szklankę cukru trzcinowego, ziarenka wanilii oraz 3 jajka i ubijamy je za pomocą trzepaczki na jednolitą, puszystą i gładką masę. Miskę ściągamy z ognia i studzimy zawartość. Po wystudzeniu do masy dodajemy kawałki masła oraz kakao i wszystko dokładnie ucieramy. Tak powstałą masą smarujemy wafle, które układamy warstwowo. Wafle wstawiamy na chwilę do lodówki dla odpowiedniego stężenia masy, a następnie dzielimy je na mniejsze kawałki ostrym nożem. Szybko, prosto i smacznie... Życzę smacznego! :)