Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy chlebek doskonały z masełkiem lub dżemem :)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17404
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 541
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 83
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17404
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 541
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 83
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Składniki
Czekoladę drobno posiekać. Wszystkie składniki oprócz czekolady wymieszać w misce a następnie wyrabiać ciasto ok 15 min (może wydawać się twarde) Po tym czasie dodać posiekaną czekoladę i wyrabiać jeszcze ok 5 min. Wyrobione ciasto włożyć do miski,przykryć i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie ciasto wyłożyć i kilka sekund wyrabiać a następnie przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na godzinę. Po tym czasie piec w temp 180 st ok 45 minut.Smacznego:)