Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu, bardzo aromatyczne, anyżowe ciasteczka z dodatkiem greckiej wódki OUZO i rodzynek.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2146
Ciasto wygląda bardzo elegancko, jest przepyszne, idealnie nada się na każdą...
Odsłon: 7719
Przepis dnia
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4702
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2146
Ciasto wygląda bardzo elegancko, jest przepyszne, idealnie nada się na każdą...
Odsłon: 7719
Przepis dnia
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4702
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać anyż oraz proszek do pieczenia i wymieszać. Jajko ubić z cukrem i masłem za pomocą miksera, dodać do miski i wymieszać. Na koniec dodać 1 kieliszek OUZO oraz rodzynki i wyrobić dobrze ciasto. Powstałe ciasto włożyć do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy foremką drobne ciasteczka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 12 - 15 minut. Kiedy ciasteczka ostygną, mielimy w młynku do kawy cukier waniliowy i posypujemy nim ciasteczka. Życzę smacznego! :)