Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu, bardzo aromatyczne, anyżowe ciasteczka z dodatkiem greckiej wódki OUZO i rodzynek.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać anyż oraz proszek do pieczenia i wymieszać. Jajko ubić z cukrem i masłem za pomocą miksera, dodać do miski i wymieszać. Na koniec dodać 1 kieliszek OUZO oraz rodzynki i wyrobić dobrze ciasto. Powstałe ciasto włożyć do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy foremką drobne ciasteczka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 12 - 15 minut. Kiedy ciasteczka ostygną, mielimy w młynku do kawy cukier waniliowy i posypujemy nim ciasteczka. Życzę smacznego! :)