Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz niebanalnego deseru, który idealnie wpisze się w letni klimat? Arbuzowiec to strzał w dziesiątkę! To wyjątkowe ciasto łączy w sobie puszyste biszkopty, kremową masę śmietankową i soczysty miąższ arbuza, tworząc kompozycję pełną świeżości i owocowego aromatu. Przygotowanie arbuzowca jest zaskakująco proste, a efekt końcowy zachwyci zarówno domowników, jak i gości. Gotowy na słodką przygodę?
Tortownica o średnicy 15-18 cm
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Herbatniki rozdrobnij na piasek w malakserze. Możesz je też umieścić w woreczku i rozdrobnić za pomocą wałka lub tłuczka do mięsa. W rondelku rozpuść masło i pozostaw do wystudzenia. Następnie połącz masło z ciasteczkami i wymieszaj. Małą tortownicę o średnicy 15-18 cm wyłóż masą i wstaw do lodówki do schłodzenia.
Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w mleku, a w momencie gdy zacznie tężeć, dodaj do jogurtu. Wylej na spód ciasteczkowy i ponownie wstaw formę do lodówki.
Galaretki ugotuj według przepisu na opakowaniu i wylej na górę ciasta. Włóż do lodówki i odczekaj, aż galaretki stężeją.