Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki migdałowe to przepis kuchni austriackiej. Wypieka się je w Austrii z okazji Świąt Bożego Narodzenia, ale jak dla mnie są zdecydowanie całoroczne. Malutka słodka przekąska do kawy czy herbaty!:) Rogaliki robi się bardzo prosto. Ciasto zagniata się szybciutko, troszkę więcej czasu należy poświęcić na samo formowanie rogaliczków. A potem już tylko delektowanie się słodyczą ciasta migdałowego. Z podanej ilości składników wychodzi 65 rogaliczków. Powinny być nie większe niż uszka do barszczu. Można je upiec nawet tydzień przed Bożym Narodzeniem i przechowywać w zamkniętym blaszanym pudełku, ale świeżutkie też są bardzo smaczne!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 577
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18463
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 577
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18463
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Składniki
Z podanych wyżej składników zagniatamy kruche ciasto.
Z ciasta odrywamy małe kawałeczki. W dłoniach toczymy wałeczki i formujemy z nich ciasteczka w kształcie rogalików(nie większe niż uszka do barszczu)
Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy na jasnozłoty kolor.
Gorące obficie posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.