Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki migdałowe to przepis kuchni austriackiej. Wypieka się je w Austrii z okazji Świąt Bożego Narodzenia, ale jak dla mnie są zdecydowanie całoroczne. Malutka słodka przekąska do kawy czy herbaty!:) Rogaliki robi się bardzo prosto. Ciasto zagniata się szybciutko, troszkę więcej czasu należy poświęcić na samo formowanie rogaliczków. A potem już tylko delektowanie się słodyczą ciasta migdałowego. Z podanej ilości składników wychodzi 65 rogaliczków. Powinny być nie większe niż uszka do barszczu. Można je upiec nawet tydzień przed Bożym Narodzeniem i przechowywać w zamkniętym blaszanym pudełku, ale świeżutkie też są bardzo smaczne!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 201
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 201
Składniki
Z podanych wyżej składników zagniatamy kruche ciasto.
Z ciasta odrywamy małe kawałeczki. W dłoniach toczymy wałeczki i formujemy z nich ciasteczka w kształcie rogalików(nie większe niż uszka do barszczu)
Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy na jasnozłoty kolor.
Gorące obficie posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.