Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1168
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1168
Składniki
Babeczki: Szpinak zmiksować z olejem w blenderze kielichowym lub blenderem ręcznym na gładką "papkę"
W misce ubić jajka z cukrem i cukrem wanilinowym do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać papkę szpinakową i skórkę z cytryny, krótko zmiksować. Do masy jajeczno-szpinakowej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszać szpatułką, tylko do połączenia się składników. Ciastem wypełnić formy do muffinek, do pełna.
Piec w temp. 170 stopni ok. 25 min. lub do tzw. suchego patyczka, wyjąć, wystudzić na kratce.
Po wystudzeniu z babeczek obciąć wierzch, który należy pokruszyć i zostawić do udekorowania babeczek
Krem: Czekoladę ze śmietanką rozpuścic w kąpieli wodnej, przestudzić (nadal ma pozostac płynna). Twaróg utrzeć kilka minut, dodać przestudzoną czekoladę ze śmietanką, krótko zmiksować. Można kilka minut schłodzić w lodówce. Na babeczki wyłozyć krem, posypać okruszkami ciasta.
Wierzch babeczek ozdobić borówkami, malinami, granatem lub tak jak u mnie grzybkami ciasteczkowymi. Smacznego :-)