Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Babeczki: Szpinak zmiksować z olejem w blenderze kielichowym lub blenderem ręcznym na gładką "papkę"
W misce ubić jajka z cukrem i cukrem wanilinowym do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać papkę szpinakową i skórkę z cytryny, krótko zmiksować. Do masy jajeczno-szpinakowej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszać szpatułką, tylko do połączenia się składników. Ciastem wypełnić formy do muffinek, do pełna.
Piec w temp. 170 stopni ok. 25 min. lub do tzw. suchego patyczka, wyjąć, wystudzić na kratce.
Po wystudzeniu z babeczek obciąć wierzch, który należy pokruszyć i zostawić do udekorowania babeczek
Krem: Czekoladę ze śmietanką rozpuścic w kąpieli wodnej, przestudzić (nadal ma pozostac płynna). Twaróg utrzeć kilka minut, dodać przestudzoną czekoladę ze śmietanką, krótko zmiksować. Można kilka minut schłodzić w lodówce. Na babeczki wyłozyć krem, posypać okruszkami ciasta.
Wierzch babeczek ozdobić borówkami, malinami, granatem lub tak jak u mnie grzybkami ciasteczkowymi. Smacznego :-)