Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki waniliowe to nie tylko miękkie i puszyste ciasto, ale także słodkie nadzienie z kawałkami czekolady. Przygotujesz je w kilka minut, a potem pozostawisz do wyrośnięcia w piekarniku!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3504
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74300
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3504
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74300
Składniki
Masło rozpuść w rondelku na minimalnym ogniu. Odstaw.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz solą. Dodaj cukier. Wymieszaj produkty sypkie. W drugiej misce połącz maślankę, wystudzone masło, jajko oraz wydrążony miąższ z laski wanilii. Teraz połącz wszystkie składniki łyżką w jednolitą masę.
Czekoladę posiekaj drobno. Dodaj do masy waniliowej i delikatnie wymieszaj.
Wypełnij foremki do pieczenia do ¾ wysokości. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza około 25 minut. Wyciągnij i wystudź.