Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki waniliowe to nie tylko miękkie i puszyste ciasto, ale także słodkie nadzienie z kawałkami czekolady. Przygotujesz je w kilka minut, a potem pozostawisz do wyrośnięcia w piekarniku!
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4351
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4351
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Składniki
Masło rozpuść w rondelku na minimalnym ogniu. Odstaw.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz solą. Dodaj cukier. Wymieszaj produkty sypkie. W drugiej misce połącz maślankę, wystudzone masło, jajko oraz wydrążony miąższ z laski wanilii. Teraz połącz wszystkie składniki łyżką w jednolitą masę.
Czekoladę posiekaj drobno. Dodaj do masy waniliowej i delikatnie wymieszaj.
Wypełnij foremki do pieczenia do ¾ wysokości. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza około 25 minut. Wyciągnij i wystudź.