Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki waniliowe to nie tylko miękkie i puszyste ciasto, ale także słodkie nadzienie z kawałkami czekolady. Przygotujesz je w kilka minut, a potem pozostawisz do wyrośnięcia w piekarniku!
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10061
Składniki
Masło rozpuść w rondelku na minimalnym ogniu. Odstaw.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz solą. Dodaj cukier. Wymieszaj produkty sypkie. W drugiej misce połącz maślankę, wystudzone masło, jajko oraz wydrążony miąższ z laski wanilii. Teraz połącz wszystkie składniki łyżką w jednolitą masę.
Czekoladę posiekaj drobno. Dodaj do masy waniliowej i delikatnie wymieszaj.
Wypełnij foremki do pieczenia do ¾ wysokości. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza około 25 minut. Wyciągnij i wystudź.