Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki waniliowe to nie tylko miękkie i puszyste ciasto, ale także słodkie nadzienie z kawałkami czekolady. Przygotujesz je w kilka minut, a potem pozostawisz do wyrośnięcia w piekarniku!
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 131
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2684
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 277
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2633
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 131
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2684
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 277
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2633
Składniki
Masło rozpuść w rondelku na minimalnym ogniu. Odstaw.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz solą. Dodaj cukier. Wymieszaj produkty sypkie. W drugiej misce połącz maślankę, wystudzone masło, jajko oraz wydrążony miąższ z laski wanilii. Teraz połącz wszystkie składniki łyżką w jednolitą masę.
Czekoladę posiekaj drobno. Dodaj do masy waniliowej i delikatnie wymieszaj.
Wypełnij foremki do pieczenia do ¾ wysokości. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza około 25 minut. Wyciągnij i wystudź.