Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś druga odsłona babeczek urodzinowych mojego syna,tym razem zrobiłam z masą budyniową i winogronem.Polecam dla dzieci, smaczna przekąska na urodzinowe przyjęcie :)
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24922
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 129
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 86
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 552
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24922
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 129
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 86
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 552
Składniki
Mąkę,cukier puder ,masło i jajko zagnieść.Zawinąć w folie i włożyć na 30 min do lodówki. Foremki wysmarować dobrze masłem,piekarnik nagrzać. Ciasto rozwałkować, wycinać koła i wylepiać foremki. Piec w piekarniku w 200 st C około 15 minut.
W garnku zagotować mleko,w miseczce z odrobiną mleka wymieszać budyń i odrobinę cukru.Na gotujące mleko wlać budyń i mieszać energicznie, aby nie powstały grudki,gotować przez chwilę na wolnym ogniu cały czas mieszając.Gotowy budyń odstawić do ostygnięcia. W misce mieszamy masło z pozostałym cukrem na krem i stopniowo dodajemy po łyżce zimny budyń i mieszamy przy pomocy miksera,do momentu powstania gładkiej masy. Kruche babeczki napełniamy kremem budyniowym i dekorujemy winogronem i ciastami ZOO(ciastka można pominąć,moja wersja jest dla dzieci)
Babeczki najlepiej odstawić na parę godzin. Smacznego!!!