Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega puszysta, lekka i niesamowicie delikatna babka biszkoptowa. Zrobicie ją z zaledwie 6 prostych składników, które zapewne macie już w kuchni. Jak zrobić dobrą babkę biszkoptową? Cały sekret udanej babki biszkoptowej tkwi w odpowiednim ubiciu jajek. Zaczynamy od ubicia białek a cukrem na sztywną pianę, następnie dodajemy kolejno pozostałe składniki. Jak upiec babkę biszkoptową? Babkę biszkoptową pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez około 40 minut (do suchego patyczka). Dekoracja babki wielkanocnej Gotową babkę biszkoptową możesz udekorować samym cukrem pudrem, lukrem i posypkami lub polewą czekoladową.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 22
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 264
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 178
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 22
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 264
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 178
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Mąkę z proszkiem do pieczenia i skrobią ziemniaczaną przesiej do miski.
Białka ubij z cukrem na puszystą pianę. Zmniejsz obroty miksera, do ubitych białek dodawaj kolejno po jednym jajku. Odstaw mikser na bok. Do ubitej masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki. Ciasto na babkę biszkoptową delikatnie mieszaj rózgą kuchenną do momentu połączenia składników. Na koniec do miski wlej olej. Ponownie wymieszaj ciasto.
Formę na babkę natłuść masłem i oprósz bułką tartą. Ciasto przelej do środka.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Babkę biszkoptową piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka). Upieczoną babkę wystudź, następnie wyciągnij z formy.
Babkę biszkoptową udekoruj cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.