Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1355
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1820
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 303
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 615
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1355
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1820
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 303
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 615
Składniki
Formę do babki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Oddzielić białka od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać do jednym żółtku. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do utartego masła. Wsypać także mąki i wymieszać. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 50-60 min. w temp. 180C. Po wyjęciu z formy, zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.