Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 87
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 63
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 87
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 63
Składniki
Formę do babki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Oddzielić białka od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać do jednym żółtku. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do utartego masła. Wsypać także mąki i wymieszać. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 50-60 min. w temp. 180C. Po wyjęciu z formy, zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.