Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4228
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6426
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4228
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6426
Składniki
Formę do babki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Oddzielić białka od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać do jednym żółtku. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do utartego masła. Wsypać także mąki i wymieszać. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 50-60 min. w temp. 180C. Po wyjęciu z formy, zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.