Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wilgotna i aromatyczna.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1034
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 941
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1034
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 941
Składniki
Obie mąki wymieszać z proszkiem. Miękkie masło utrzeć z cukrami na gładką masę. Dodawać po 1 jajku i łyżce mąki, miksować. Potem w partiach dodawać mascarpone i mąkę. Miksujemy tylko do połączenia. Dodać skórkę i dolać sok z cytryny. Wymieszać. Przełożyć na wysmarowaną formę. Piec w 180 C ok. 55-60 mint. Przestudzoną babkę polukrować.