Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, proste ciasto.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Miękkie masło zmiksowałem z cukrem na puszystą masę. Miksując dodawałem po jednym jajku.
Mąkę wymieszałem z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie zmiksowałem z masą tylko do połączania składników.
Użyłem foremki 12x25. Gruszkę obrałem, pokroiłem na cząstki i lekko wcisnąłem w ciasto. Piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem odrobinę kurkumy. Foremkę wysypałem otrębami.