Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś pyszne i proste ciasto - babkę czekoladowo-pomarańczową, ale nie taką zwyczajną, bo zamiast kakao używamy prawdziwej czekolady i dodajemy do ciasta sok pomarańczowy i jest przepysznie, serdecznie polecam :-)
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 674
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 265
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9364
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 674
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 265
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9364
Składniki
1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i pozostawiamy do wystudzenia. 2. Trzemy skórkę z pomarańczy. 3. Do misy miksera przekładamy miękkie masło, dodajemy 3/4 szklanki cukru i otartą skórkę z pomarańczy. Miksujemy na puszystą masę. 4. Następnie dodajemy po 1 całym jajku i dalej miksujemy. 5. Do miski przesiewamy półtorej szklanki mąki pszennej wraz z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 6. Następnie stopniowo dodajemy mąkę do ciasta i dalej miksujemy. 7. Wyciskamy sok z pomarańczy. 8. Następnie dodajemy do ciasta ok. 5-6 łyżek soku pomarańczowego i dalej miksujemy. 9. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy. 10. Keksówkę (27cm x 8cm mierząc od spodu) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy do keksówki tę część ciasta z czekoladą i lekko wygładzamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 11. Na część czekoladową wykładamy jasne ciasto i lekko wygładzamy. 12. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 55 minut, z grzaniem góra-dół, na drugim poziomie piekarnika, do suchego patyczka. 13. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia, a następnie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :-)