Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta babka daktylowa zwana daktylowcem to pyszne ciasto, nie tylko od święta!
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 967
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 800
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2270
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2272
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1021
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 967
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 800
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2270
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2272
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1021
Składniki
Miód, cukier, masło, kakao, kawę i przyprawę do piernika rozpuszczamy na małym ogniu często mieszając, a następnie studzimy
Ostudzoną masę łączymy z maślanką, dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z sodą, jajka i dokładnie mieszamy
Do masy dodajemy posiekane daktyle i inne bakalie ( jeśli dodajemy rodzynki, to wcześniej moczymy je ok 15 min w gorącej wodzie i odsączamy dokładnie ) i dokładnie mieszamy
Formy natłuszczamy i obsypujemy tartą bułką. Przekładamy do nich ciasto
Pieczemy w rozgrzanym do 180 st piekarniku ok 50 minut
Po upieczeniu zostawiamy przez jakiś czas w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, następnie wyjmujemy i studzimy w foremkach
Po ostudzeniu dowolnie dekorujemy. Ja oblałam ciasto czekoladą i udekorowałam bakaliami