Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6547
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6547
Składniki
W misce mieszamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Do drugiej miski wrzucamy margarynę, wsypujemy cukier i wszystko ucieramy. Wbijamy do tego po jednym jajku, cały czas ucierając masę. Do powstałej masy wsypujemy stopniowo wymieszane wcześniej mąki z proszkiem do pieczenia (ciągle ucierając) oraz kilka kropli aromatu do ciasta.
Powstałe ciasto wlewamy do specjalnej formy do gotowanych babek (z przykrywką) i zamykamy foremkę. Do dużego garnka wlewamy wodę do ¾ jego wysokości i zanurzamy foremkę z ciastem. Garnek wstawiamy na ogień i gotujemy babkę ok. 1h 15 min.