Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zaprezentuję Wam mój kolejny eksperyment czyli babkę grejpfrutową. Zapytacie pewnie dlaczego grejpfrutowa? bardzo prosta przyczyna. W koszyczku z owocami były tylko czerwona grejpfruty, zbliżał się weekend i ogromna ochota na ciasto:) Zapraszam po przepis:)
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 82
Soczyste i aromatyczne skrzydełka z kurczaka o delikatnym, słodkawym posmaku....
Odsłon: 194617
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 82
Soczyste i aromatyczne skrzydełka z kurczaka o delikatnym, słodkawym posmaku....
Odsłon: 194617
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 175°C. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Do dużej miski wsypujemy cukier i ścieramy skórkę. Skórkę wcieramy w cukier za pomocą palców, tak aby cały cukier nabrał aromatu. Dodajemy dwa jajka, rozpuszczone i ostudzone masło oraz sok z grejpfruta. Mieszamy. W drugiej misce dokładnie mieszamy mąkę, sól i proszek. Do szklanki wlewamy śmietanę i dodajemy do niej mleko – także mieszamy. Do masy jajecznej dodajemy zawartość miski z mąką, a następnie masę śmietanową. Dokładnie mieszamy, aby ciasto było jednolite. Przekładamy do keksówki i pieczemy przez 45 minut lub 35 minut– najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone za pomocą patyczka.