Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zaprezentuję Wam mój kolejny eksperyment czyli babkę grejpfrutową. Zapytacie pewnie dlaczego grejpfrutowa? bardzo prosta przyczyna. W koszyczku z owocami były tylko czerwona grejpfruty, zbliżał się weekend i ogromna ochota na ciasto:) Zapraszam po przepis:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 175°C. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Do dużej miski wsypujemy cukier i ścieramy skórkę. Skórkę wcieramy w cukier za pomocą palców, tak aby cały cukier nabrał aromatu. Dodajemy dwa jajka, rozpuszczone i ostudzone masło oraz sok z grejpfruta. Mieszamy. W drugiej misce dokładnie mieszamy mąkę, sól i proszek. Do szklanki wlewamy śmietanę i dodajemy do niej mleko – także mieszamy. Do masy jajecznej dodajemy zawartość miski z mąką, a następnie masę śmietanową. Dokładnie mieszamy, aby ciasto było jednolite. Przekładamy do keksówki i pieczemy przez 45 minut lub 35 minut– najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone za pomocą patyczka.