Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto, które należy do tych, co to zawsze się udają. Puszyste, nie za suche i niezbyt słodkie.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Zaparzyć herbatę i przestudzić. Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, sól, a następnie dodawać przesianą z proszkiem mąkę. Ucierając na wolnych obrotach powoli wlewać zimną herbatę.
Ciasto przełożyć do formy babkowej posmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manna. Wstawić do nagrzanego do 170 st.C piekarnika i piec przez około 50 minut.
Przestudzoną babkę polać polewą czekoladową, lukrem bądź posypać cukrem pudrem...