Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto, które należy do tych, co to zawsze się udają. Puszyste, nie za suche i niezbyt słodkie.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7027
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6087
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1787
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7027
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6087
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Zaparzyć herbatę i przestudzić. Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, sól, a następnie dodawać przesianą z proszkiem mąkę. Ucierając na wolnych obrotach powoli wlewać zimną herbatę.
Ciasto przełożyć do formy babkowej posmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manna. Wstawić do nagrzanego do 170 st.C piekarnika i piec przez około 50 minut.
Przestudzoną babkę polać polewą czekoladową, lukrem bądź posypać cukrem pudrem...