Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31299
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31299
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Rozpuszczamy łyżkę masła. Smarujemy formę i obsypujemy tartą bułką lub kaszą manną. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. W misie miksera ucieramy masło na puch. Dodajemy stopniowo po jajku i dosypujemy cukier. Następnie zmniejszamy odrobinę obroty w mikserze i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt i olejek pomarańczowy. Przelewamy ciasto do formy. Wstawiamy do piekarnika. Po 15 minutach zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 35 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika lekko studzimy ciasto, następnie wyjmujemy z formy. Cukier puder miksujemy z jogurtem i olejkiem pomarańczowym. Polewamy babkę. Na koniec obsypujemy startą czekoladą.