Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne ciasto. Możecie zrobić je bez owoców lub z dodatkiem swoich, ulubionych. Miarką jest kubek po jogurcie. Więc reklamacji nie uwzględniamy :P
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94180
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5692
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94180
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5692
Składniki
Jogurt, olej, jajka, cukier i cukier waniliowy mieszamy drewnianą łyżką na gładko. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec mieszania dodajemy startą skórkę ze sparzonej cytryny. Ciasto wylewamy do formy (12x31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku ciasta, małą łyżeczką, umieszczamy dżem. Następnie na zakładkę układamy obrane w ósemki gruszki. Ciasto pieczemy 40 min w temperaturze 180°C.