Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne ciasto. Możecie zrobić je bez owoców lub z dodatkiem swoich, ulubionych. Miarką jest kubek po jogurcie. Więc reklamacji nie uwzględniamy :P
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40571
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 950
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 234
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3274
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40571
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 950
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 234
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3274
Składniki
Jogurt, olej, jajka, cukier i cukier waniliowy mieszamy drewnianą łyżką na gładko. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec mieszania dodajemy startą skórkę ze sparzonej cytryny. Ciasto wylewamy do formy (12x31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku ciasta, małą łyżeczką, umieszczamy dżem. Następnie na zakładkę układamy obrane w ósemki gruszki. Ciasto pieczemy 40 min w temperaturze 180°C.