Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne ciasto. Możecie zrobić je bez owoców lub z dodatkiem swoich, ulubionych. Miarką jest kubek po jogurcie. Więc reklamacji nie uwzględniamy :P
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7804
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 270
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2970
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7804
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 270
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2970
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
Jogurt, olej, jajka, cukier i cukier waniliowy mieszamy drewnianą łyżką na gładko. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec mieszania dodajemy startą skórkę ze sparzonej cytryny. Ciasto wylewamy do formy (12x31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku ciasta, małą łyżeczką, umieszczamy dżem. Następnie na zakładkę układamy obrane w ósemki gruszki. Ciasto pieczemy 40 min w temperaturze 180°C.