Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne ciasto. Możecie zrobić je bez owoców lub z dodatkiem swoich, ulubionych. Miarką jest kubek po jogurcie. Więc reklamacji nie uwzględniamy :P
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2949
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2949
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Jogurt, olej, jajka, cukier i cukier waniliowy mieszamy drewnianą łyżką na gładko. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec mieszania dodajemy startą skórkę ze sparzonej cytryny. Ciasto wylewamy do formy (12x31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku ciasta, małą łyżeczką, umieszczamy dżem. Następnie na zakładkę układamy obrane w ósemki gruszki. Ciasto pieczemy 40 min w temperaturze 180°C.