Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka kakaowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przepyszna, miękka i bardzo aromatyczna. Niesamowicie smaczna, najlepsza jaką jadłam. Można polać ją polać czekoladą i dowolnie udekorować - pychotka.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 732
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 732
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Ciasto kakaowe - Sodę rozpuścić w mleku. Masło i cukier utrzeć, ciągle miksując dodać jajko i dżem. Następnie mąkę, cynamon i kakao połączyć. Sypkie składniki dodać do masła naprzemian z mlekiem. Całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto serowe – Ser zmiksować z mlekiem, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier waniliowy i olejek pomarańczowy, wyrobić jednolitą masę. Formę na babkę natłuścić. Wylać do niej połowę ciasta kakaowego, następnie wyłożyć ciasto serowe i zalać pozostałym ciastem kakaowym. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do około 180stopni i piec 40-50minut.