Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka kakaowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przepyszna, miękka i bardzo aromatyczna. Niesamowicie smaczna, najlepsza jaką jadłam. Można polać ją polać czekoladą i dowolnie udekorować - pychotka.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1794
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14395
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19496
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13156
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1794
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14395
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19496
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13156
Składniki
Ciasto kakaowe - Sodę rozpuścić w mleku. Masło i cukier utrzeć, ciągle miksując dodać jajko i dżem. Następnie mąkę, cynamon i kakao połączyć. Sypkie składniki dodać do masła naprzemian z mlekiem. Całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto serowe – Ser zmiksować z mlekiem, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier waniliowy i olejek pomarańczowy, wyrobić jednolitą masę. Formę na babkę natłuścić. Wylać do niej połowę ciasta kakaowego, następnie wyłożyć ciasto serowe i zalać pozostałym ciastem kakaowym. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do około 180stopni i piec 40-50minut.