Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka kakaowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przepyszna, miękka i bardzo aromatyczna. Niesamowicie smaczna, najlepsza jaką jadłam. Można polać ją polać czekoladą i dowolnie udekorować - pychotka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8285
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10034
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4594
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8285
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10034
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4594
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 630
Składniki
Ciasto kakaowe - Sodę rozpuścić w mleku. Masło i cukier utrzeć, ciągle miksując dodać jajko i dżem. Następnie mąkę, cynamon i kakao połączyć. Sypkie składniki dodać do masła naprzemian z mlekiem. Całość zmiksować na jednolitą masę. Ciasto serowe – Ser zmiksować z mlekiem, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier waniliowy i olejek pomarańczowy, wyrobić jednolitą masę. Formę na babkę natłuścić. Wylać do niej połowę ciasta kakaowego, następnie wyłożyć ciasto serowe i zalać pozostałym ciastem kakaowym. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do około 180stopni i piec 40-50minut.