Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna babka do kawy
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4401
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11960
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4401
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11960
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj rozpuszczone wystudzone masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto podziel na pół. Do jednej dodaj kakao, a do drugiej cynamon. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto kakaowe, a na wierzch cynamonowe. Piec w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu polej czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej ze śmietaną i posyp posypką do ciasta.