Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na każdą okazję, na co dzień do kawy lub herbaty ale na stole wielkanocnym również będzie się idealnie prezentować.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2305
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1424
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 527
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3591
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1281
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2305
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1424
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 527
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3591
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1281
Składniki
Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę (ok. 7 min). Cały czas miksując dodawaj stopniowo majonez. Na koniec miksowania dodaj olejek cytrynowy lub skórkę cytrynową. Do misy z masą jajeczną przesiej mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszaj trzepaczką. Formę wysmaruj masłem i wysyp mąką. Przelej ciasto do formy pamiętając żeby sięgało do połowy jej wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 35 min, do suchego patyczka (grzałka góra-dół). Na lukier: rozetrzyj cukier puder z wodą lub sokiem z cytryny, dodając płyn stopniowo po jednej łyżce do otrzymania pożądanej konsystencji. Po wystudzeniu polej babkę lukrem lub posyp cukrem pudrem.