Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 19
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7979
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 19
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7979
Składniki
Rodzynki namoczyć w herbacie. Formę do babki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajko. Rodzynki obtoczyć w mące. Obie mąki połączyć, dodać proszek do pieczenia. Dodawać stopniowo do masy jajecznej. Następnie wsypać suchy mak, wlać 1/3 szklanki mleka i kilka kropel aromatu rumowego. Zmiksować. Na koniec dodać rodzynki obtoczone w mące i wymieszać łopatką. Ciasto przelać do formy. Piec ok. 50 minut w temp. 180ºC. Po upieczeniu wyjąć z formy i gdy babka ostygnie posypać ją cukrem pudrem.