Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5205
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1707
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5205
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1707
Składniki
Rodzynki namoczyć w herbacie. Formę do babki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajko. Rodzynki obtoczyć w mące. Obie mąki połączyć, dodać proszek do pieczenia. Dodawać stopniowo do masy jajecznej. Następnie wsypać suchy mak, wlać 1/3 szklanki mleka i kilka kropel aromatu rumowego. Zmiksować. Na koniec dodać rodzynki obtoczone w mące i wymieszać łopatką. Ciasto przelać do formy. Piec ok. 50 minut w temp. 180ºC. Po upieczeniu wyjąć z formy i gdy babka ostygnie posypać ją cukrem pudrem.