Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszną, miękką i wilgotną babkę marchewkową, bez orzechów czyli przyjazną dla osób z aparatem ortodontycznym i uczulonych na orzechy, serdecznie polecam :-)
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 62
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 62
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
1. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i przyprawę do piernika umieszczamy w misce i mieszamy. 2. Do osobnej miski wbijamy 3 całe jajka, dodajemy szczyptę soli, szklankę cukru i ubijamy na jasną puszystą masę. 3. Następnie stopniowo dolewamy pół szklanki oleju i dalej miksujemy. 4. Następnie dodajemy marchewki starte na tarte o drobnych oczkach i dalej miksujemy. 5. Na końcu stopniowo dosypujemy mąkę zmieszaną z przyprawami, miksujemy i gotowe. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Foremkę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą i wylewamy ciasto do formy. 6. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 45-50 minut z grzaniem góra-dół. 7. Upieczone ciasto studzimy w foremce, następnie wystudzone oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)