Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka marmurkowa to kolejny mój wypiek z mikrofali i kolejna babka do kompletu. Babka wyszła bardzo puszysta, wilgotna w środku i pyszna. Pięknie się prezentuje dzięki dwóm kolorom ciasta lanego do formy na przemian. Podana z polewą kakaową rozpływa się w ustach. Ponadto robi się ją kilka minut i piecze kolejne kilka minut. Ciasto to będzie więc idealne dla niespodziewanych gości.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9016
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4749
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 627
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9016
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4749
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 627
Składniki
Jajka wbiłam do miski. Wsypałam do nich cukier waniliowy, cukier cytrynowy i cukier zwykły i ucierałam mikserem aż zrobił się jasny puszysty krem.Następnie do jajecznego kremu wlałam olej, a następnie mleko. Dokładnie wszystko wymieszałam. Dodałam aromat cytrynowy i ponownie wymieszałam. W oddzielnej misce wymieszałam mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypałam ją do masy jajecznej. Wymieszałam ciasto łyżką ale można też zmiksować na niskich obrotach. Ciasto podzieliłam na dwie równe części. Do jednej części dodałam kakao i wymieszałam. Foremkę silikonową na babkę wysmarowałam masłem i wysypałam mąką. Nalewać do niej po łyżce ciasta białego i czarnego na przemian aż do wyczerpania całego ciasta. Formę z ciastem wstawiłam do mikrofali i piekłam babkę ok. 5 minut na mocy 700 W. Sprawdziłam patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Odstawić ciasto do przestygnięcia a następnie wyjąć z formy. Babkę można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.