Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka sobie popękała bo humoru dziś nie miała aż z foremki wyjść zechciała w końcu się zmobilizowała. Taka moja czarno - biała do kawusi doskonała. Jedzą duzi jedzą mali do buziaków powkładali. Pyszne ciasto zajadali. Kokosy z migdałami połączone i dziewczyny jedzą jak szalone, za chłopakom idzie w smak zrobiony na cieście kakaowy znak.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112877
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 393
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 419
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 745
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112877
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 393
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 419
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 745
Składniki
Do miski dodać całe jajka, cukier oraz olejek migdałowy. Wszystko zmiksować mikserem na najszybszych obrotach na puszystą masę. Następnie dodać obie przesiane mąki razem z proszkiem do pieczenia. Po chwili dodać olej oraz wiórki kokosowe, wszystko razem zmiksować do połączenia się składników.
Do foremki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia wylać większą część ciasta. Do mniejszej części ( około 10 łyżek ciasta ) wsypać 2 łyżki kakao i dodać 1,5 łyżki wody wymieszać łyżką dokładnie. Na białe ciasto łyżką wylać czarny pasek i za pomocą np. noża zrobić tak zwane esy floresy.
Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 1 godzinę. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika ostudzić i odjąć papier. Można posypać jak ja cukrem pudrem lub polukrować kto jak woli.
Ciasto idealnie nadaje się do kawy, herbaty a nawet do zimnego mleka lub gorącego kakao. Polecam całym sercem ciasto jest puszyste i bardzo smaczne. Wszystkie fotki jak zwykle na moim blogu serdecznie zapraszam.