Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego do weekendowej kawki. Podstawowy przepis na babkę z dodatkiem ekstraktu migdałowego i płatków migdałów. Do tego polewa z białej czekolady i uprażone płatki migdałowe do dekoracji. Jeśli lubicie smak migdałowy, to musicie spróbować i sami ocenić.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 155
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8564
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 381
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5246
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4945
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 155
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8564
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 381
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5246
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4945
Składniki
Margarynę pokroić na mniejsze kawałki i utrzeć z cukrem. Dodać jajka i ekstrakt migdałowy. Dalej ucierać. Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, żeby składniki się połączyły. W ostatnim kroku dodać płatki migdałów. I wymieszać wszystko łyżką. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Wystudzone ciasto udekorować polewą i prażonymi płatkami migdałów.