Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i wilgotne ciasto bez dodatku jajek, mleka i margaryny.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 675
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 64
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 120
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 117
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 675
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 64
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 120
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 117
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sól i cukier puder. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do sypkich składników wlewamy wodę, oliwę z oliwek oraz kilka kropel dowolnego olejku do ciasta. Całość miksujemy na jednolitą masę.
Połowę ciasta odkładamy do drugiej miski i wsypujemy do niej kakao. Ponownie miksujemy, aby kakao połączyło się z ciastem.
Blachę o wymiarach 33x12 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej kakaowe ciasto i rozprowadzamy je równomiernie po całej formie. Na wierzch wylewamy jasne ciasto i wyrównujemy je łyżką. Pieczemy ok. 30-35 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.