Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i wilgotne ciasto bez dodatku jajek, mleka i margaryny.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 992
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 992
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sól i cukier puder. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do sypkich składników wlewamy wodę, oliwę z oliwek oraz kilka kropel dowolnego olejku do ciasta. Całość miksujemy na jednolitą masę.
Połowę ciasta odkładamy do drugiej miski i wsypujemy do niej kakao. Ponownie miksujemy, aby kakao połączyło się z ciastem.
Blachę o wymiarach 33x12 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej kakaowe ciasto i rozprowadzamy je równomiernie po całej formie. Na wierzch wylewamy jasne ciasto i wyrównujemy je łyżką. Pieczemy ok. 30-35 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.