Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakiem przypomina mi moje dzieciństwo, tak jak to piekły nasze babcie i mamy. Raz spróbujesz, będziesz zawsze wracać do tego przepisu.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 299
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 299
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Ubijamy mikserem masło z cukrem dodając pojedynczo jajka. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i śmietanę, cały czas miksując składniki. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej 2/3 masy jasnego ciasta, a do reszty dodajemy kakao i rum. Mieszamy, wlewamy na jasną masę ciasta i widelcem robiąc okrągłe, pionowe zawirowania łączymy masę kakaową z jasną. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 175°C góra/dół przez 40 minut. Upieczone ciasto wykładamy i studzimy. Ciasto jest gotowe.