Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wilgotne, puszyste i pyszne. Znika równie szybko jak się je robi.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 39
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 324
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1402
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 138
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 39
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 324
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1402
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 138
Składniki
Jaja roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą rózgi.
Dodać jogurt oraz olej i wymieszać.
Następnie wsypać do masy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników.
Umieścić ciasto w formie o wymiarach ok. 26x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłożyć pokrojone morele.
Składniki na kruszonkę rozetrzeć w misce palcami, tworząc okruchy i posypać nimi wierzch ciasta.
Piec ciasto w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka.