Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 617
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4378
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 617
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4378
Składniki
Ciasto Cukier i masło zmiksować na puszystą masę, żółtka oddzielić od białek. Żółtka pojedynczo dodawać do masy maślanej cały czas miksując, następnie dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia i aromat, dokładnie zmiksować. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, przelać do niej ciasto. Piec 160 C przez około 60 minut. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Przygotować lukier: Cukier puder oraz śmietanę dokładnie wymieszać. Babkę wyjąć z formy i polukrować