Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was kolejną moją wymyśloną babkę twarogową tym razem
Zgrabne , małe kotlety mielone z szynki wieprzowej, w sosie beszamelowym, lek...
Odsłon: 176
Dawne sposoby na przechowywanie pomidorów.
Odsłon: 154
Zgrabne , małe kotlety mielone z szynki wieprzowej, w sosie beszamelowym, lek...
Odsłon: 176
Dawne sposoby na przechowywanie pomidorów.
Odsłon: 154
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem dodać resztę składników bez rodzynek i zmiksować na jednolitą masę następnie dodać pokruszony twaróg i również zmiksować
Przygotowane ciasto przełożyć większą część do formy ułożyć rodzynki i nakryć je pozostawionym ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 60 minut a 20 minut przed końcem nakryć folią aluminiową aby babka się nie spaliła. Wyjąć z piekarnika i ostudzić
Ostudzoną babkę udekorować według swoich upodobań świetnie nada się na święta lecz nie tylko