Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta babka na podwieczorek z budyniem czekoladowym. Oblana czekoladą, posypana migdałami. Szybka do wykonania, ale pyszniutka.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5490
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47970
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165804
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5490
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47970
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165804
Składniki
Żółtka z cukrem ubić na puszystą, białą masę. Dodać rozpuszczone (np. w mikrofalówce) i wystudzone masło, dalej miksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem czekoladowym, miksować. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Można dorzucić garść żurawiny lub rodzynek - opcjonalnie.
Foremkę natłuścić i obsypać mąką, przelać ciasto. Piec w temp. 170 st, przez około godzinę ( do tzw.suchego patyczka.) Wyjąć, wystudzić. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, czekoladę rozpuścić w mikrofali. Polać ciasto, udekorować migdałami. Dobrze smakuje również babka obsypana po prostu cukrem pudrem.