Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta babka na podwieczorek z budyniem czekoladowym. Oblana czekoladą, posypana migdałami. Szybka do wykonania, ale pyszniutka.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 741
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2820
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 933
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14576
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 741
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2820
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 933
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14576
Składniki
Żółtka z cukrem ubić na puszystą, białą masę. Dodać rozpuszczone (np. w mikrofalówce) i wystudzone masło, dalej miksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem czekoladowym, miksować. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Można dorzucić garść żurawiny lub rodzynek - opcjonalnie.
Foremkę natłuścić i obsypać mąką, przelać ciasto. Piec w temp. 170 st, przez około godzinę ( do tzw.suchego patyczka.) Wyjąć, wystudzić. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, czekoladę rozpuścić w mikrofali. Polać ciasto, udekorować migdałami. Dobrze smakuje również babka obsypana po prostu cukrem pudrem.