Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na czereśnie. Na początek zrobiłam kompot i babkę. Tak, zwykła babkę i dodałam do niej czereśnie. Pychota..... Prosto, szybko i smacznie. Spróbujcie koniecznie.
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 40
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 248
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 253
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 40
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 248
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 253
Składniki
Margarynę pokroić na mniejsze kawałki i utrzeć z cukrem. Dodać jajka i pastę waniliową. Dalej ucierać. Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, żeby składniki się połączyły. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę ciasta. Do drugiej części ciasta wsypać kakao. Zmiksować i wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzch poukładać czereśnie. Lekko docisnąć.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.