Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na czereśnie. Na początek zrobiłam kompot i babkę. Tak, zwykła babkę i dodałam do niej czereśnie. Pychota..... Prosto, szybko i smacznie. Spróbujcie koniecznie.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1074
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 583
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1195
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 248
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1074
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 583
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1195
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 248
Składniki
Margarynę pokroić na mniejsze kawałki i utrzeć z cukrem. Dodać jajka i pastę waniliową. Dalej ucierać. Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, żeby składniki się połączyły. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę ciasta. Do drugiej części ciasta wsypać kakao. Zmiksować i wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzch poukładać czereśnie. Lekko docisnąć.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.