Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarzył mi się zakalec. Bywa. Ale co się ma zmarnować, skoro można zrobić bajaderkę i wszyscy ze smakiem zjedzą? :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1310
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 762
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1310
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 762
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto mielimy w blenderze. Masło z mlekiem, cukrem i kakao zagotowujemy w garnku. Czekamy aż trochę przestygnie i wlewamy do ciasta. Dodajemy sparzone rodzynki i inne bakalie według uznania oraz rum. Dalej dodajemy dżem aż masa będzie plastyczna, na tyle żeby dało się formować kulki. (trochę zastygną w lodówce potem). Ja formowałam kuleczki wielkości piłeczki do ping-ponga. Można je potem obtoczyć w mielonych orzechach lub wiórkach kokosowych albo umaczać w rozpuszczonej czekoladzie, ale ja tego nie robiłam, bo wystarczająco słodkie było i tak :) Gotowe kulki włóżcie do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.