Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki z herbatników, czyli szybki deser bez pieczenia z którym poradzą sobie nawet dzieci. Do ich przygotowania możecie użyć dowolnych bakalii i ciastek, które zalegają Wam w kuchni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 382
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2767
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14473
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 382
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2767
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14473
Składniki
Herbatniki/ciastka pokrusz i przełóż do miski. Dodaj ulubione bakalie.
Margarynę przełóż do rondelka i roztop na małym ogniu. Do roztopionego tłuszczu dodaj cukier puder i kakao. Składniki wymieszaj.
Do kakaowej masy dodaj pokruszone ciastka z bakaliami. Całość wymieszaj. Masę wstaw do lodówki na około 20-30 minut.
Po tym czasie wyciągnij masę z lodówki. Uformuj równej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w wiórkach kokosowych.
Gotowe bajaderki przełóż do pojemnika i ponownie wstaw do lodówki na minimum godzinę do schłodzenia. Po tym czasie bajaderki z herbatników są gotowe do jedzenia.