Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki z herbatników, czyli szybki deser bez pieczenia z którym poradzą sobie nawet dzieci. Do ich przygotowania możecie użyć dowolnych bakalii i ciastek, które zalegają Wam w kuchni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2370
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1503
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3652
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2370
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1503
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3652
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Składniki
Herbatniki/ciastka pokrusz i przełóż do miski. Dodaj ulubione bakalie.
Margarynę przełóż do rondelka i roztop na małym ogniu. Do roztopionego tłuszczu dodaj cukier puder i kakao. Składniki wymieszaj.
Do kakaowej masy dodaj pokruszone ciastka z bakaliami. Całość wymieszaj. Masę wstaw do lodówki na około 20-30 minut.
Po tym czasie wyciągnij masę z lodówki. Uformuj równej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w wiórkach kokosowych.
Gotowe bajaderki przełóż do pojemnika i ponownie wstaw do lodówki na minimum godzinę do schłodzenia. Po tym czasie bajaderki z herbatników są gotowe do jedzenia.