Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki z herbatników, czyli szybki deser bez pieczenia z którym poradzą sobie nawet dzieci. Do ich przygotowania możecie użyć dowolnych bakalii i ciastek, które zalegają Wam w kuchni.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2622
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2622
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Herbatniki/ciastka pokrusz i przełóż do miski. Dodaj ulubione bakalie.
Margarynę przełóż do rondelka i roztop na małym ogniu. Do roztopionego tłuszczu dodaj cukier puder i kakao. Składniki wymieszaj.
Do kakaowej masy dodaj pokruszone ciastka z bakaliami. Całość wymieszaj. Masę wstaw do lodówki na około 20-30 minut.
Po tym czasie wyciągnij masę z lodówki. Uformuj równej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w wiórkach kokosowych.
Gotowe bajaderki przełóż do pojemnika i ponownie wstaw do lodówki na minimum godzinę do schłodzenia. Po tym czasie bajaderki z herbatników są gotowe do jedzenia.