Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to pyszne kuleczki zrobione z pozostałych resztek ciasta. W środku tych kulek są suszone śliwki kalifornijskie. Gdy bajaderki nie podajemy dzieciom, można dodać alkoholu a śliwki na kilkanaście minut zamoczyć w rumie.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2566
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 208
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2566
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 208
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Składniki
Rodzynki i daktyle dokładnie zmiksować
Ciasto lekko podsuszyć i pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Wsypać do zmiksowanych daktyli, dodać śmietanę, kakao, wiórki kokosowe, aromat, rozpuszczone masło i czekoladę. Wszystko razem dokładnie wymieszać Jak masa jest za mało słodka dodać cukru pudru według swojego smaku
Z masy formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, rozpłaszczyć, ułożyć śliwkę i zawinąć masą. Obtaczać według upodobania n.p w wiórkach kokosowych, zmielonych orzechach, migdałach lub kolorowej posypce.