Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe i szybkie
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3402
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3402
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub folią. Z litra mleka odlewamy 3/4 szklanki, resztę gotujemy. Do 3/4 szklanki mleka wsypujemy 3 budynie oraz cukier, dokładnie miksujemy. Wlewamy na gotujące się mleko. Ugotowany budyń studzimy
Masło lub margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy na gładką masę. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu, i miksujemy. Krem mamy gotowy :-)
Dno blaszki wykładamy herbatnikami. Masę dzielimy na 2 części. Pierwszą część wykładamy na herbatniki i delikatnie rozsmarowujemy.na masę dajemy pokrojone w plasterki banany.Na banany wykładamy drugą warstwę herbatników, i znów dajemy na nie drugą część masy oraz banany.Tym razem banany smarujemy sokiem z cytryny.
Ciasto wsadzamy do lodówki na około 1 godzinkę 2 Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wrzątku. Studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto. Ciasto zostawiamy na noc w lodówce.