Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny strudel z bryndzą, przedstawiciel kuchni bułgarskiej.
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2296
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 127
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5737
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2296
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 127
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5737
Składniki
Z mąki, 4 łyżek letniej wody, octu i soli zagnieć twarde ciasto. Podziel je na 9 małych kuleczek. Każdą posmaruj olejem i pozostaw w cieple na 30 minut. 2. Bryndzę dobrze rozetrzyj w makutrze, dodając 2 jajka i 1/2 szklanki mleka. Kulki ciasta rozciągaj podobnie jak ciasto na strudel formując cieniutkie placki. Tortownicę o śred. 24 cm nasmaruj masłem, resztę masła stop. Na spodzie tortownicy ułóż jeden płat ciasta, skrop masłem, posmaruj nadzieniem. Powtarzaj te czynności aż do ułożenia 8 płatów. Przykryj 9 płatem. Polej pozostałym mlekiem zmiksowanym z resztą jajek i pozostałym masłem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180°C. Czas przygotowania: 90 minut, 1 porcja: 594 kcal