Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny strudel z bryndzą, przedstawiciel kuchni bułgarskiej.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22516
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14814
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4600
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44080
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 603
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 603
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22516
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14814
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4600
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44080
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 603
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 603
Składniki
Z mąki, 4 łyżek letniej wody, octu i soli zagnieć twarde ciasto. Podziel je na 9 małych kuleczek. Każdą posmaruj olejem i pozostaw w cieple na 30 minut. 2. Bryndzę dobrze rozetrzyj w makutrze, dodając 2 jajka i 1/2 szklanki mleka. Kulki ciasta rozciągaj podobnie jak ciasto na strudel formując cieniutkie placki. Tortownicę o śred. 24 cm nasmaruj masłem, resztę masła stop. Na spodzie tortownicy ułóż jeden płat ciasta, skrop masłem, posmaruj nadzieniem. Powtarzaj te czynności aż do ułożenia 8 płatów. Przykryj 9 płatem. Polej pozostałym mlekiem zmiksowanym z resztą jajek i pozostałym masłem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180°C. Czas przygotowania: 90 minut, 1 porcja: 594 kcal