Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza Pavlowa udekorowana kremem z bitej śmietany i serka mascarpone oraz świeżymi owocami takimi jak, truskawka, winogron, kiwi, borówka amerykańska.
mikser, miska, piekarnik, blacha do pieczenia, papier do pieczenia, patka
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17772
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15555
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7155
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17772
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15555
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7155
Składniki
Przed rozpoczęciem ubijania białek przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia z odrysowanym okręgiem fi-23 cm i nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Białka z jajek umieszczamy w misce, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na gęstą pianę. Podczas ubijania dodajemy stopniowo po łyżce cukru, aby nie za szybko. Podczas ubijania piany z cukrem dodajemy sok z cytryny i po wyczerpaniu cukru dodajemy skrobię ziemniaczaną i miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera do połączenia się skrobi z ubitą pianą. Piana musi być gęsta i błyszcząca. Ubitą pianę umieszczamy w narysowanym okręgu na papierze do pieczenia. Wyłożoną pianę zaciągamy patką do góry na całym jej obwodzie i wstawiamy blachę z pianą do nagrzanego do 170 stopni Celsjusza piekarnika. Po włożeniu zmniejszamy temperaturę do 150 stopni Celsjusza i jakby beza zaczęła lekko żółknieć stopniowo zmniejszamy temperaturę do 110 stopni Celsjusza. Pieczemy 100 minut. Po upieczeniu studzimy bezę przy lekko uchylonej klapie piekarnika. Wystudzoną bezę przekładamy delikatnie na paterę i dekorujemy górę bezy kremem na którym układamy świeże owoce. Smacznego !!!