Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można zrobić racuchy bez glutenu? Można ! Ciasto jest na bazie ubitego białka i śmietany. Delikatne i puszyste o smaku waniliowym nadziane niewielkimi kawałkami słodkich jabłek. Polecam wypróbować ten przepis na racuchy wszystkim osobom, które nie mogą spożywać mąki .
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 51
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 360
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 51
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 360
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Składniki
Jabłka płuczemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe i cienkie kawałeczki. Białka jaj oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli ( na początku ubijania ) i cukrów ( dodajemy pod koniec ubijania ). Ubitą pianę z białek delikatnie łączymy z żółtkami i śmietaną. Rozgrzewamy olej na patelni, kładziemy łyżką małe placki ciasta na nie układamy blisko siebie kawałki jabłek i polewamy kolejną płaską łyżką ciasta. Po zarumienieniu się racuchów z jednej strony delikatnie przekręcamy na drugą stronę . Rada : Smażymy na małym ogniu , ze sporą ilością oleju. Smacznego!