Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama słodycz, bezowe ciasta z owocami są smaczne.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 397
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3637
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 136
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 309
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 397
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3637
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 136
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 309
Składniki
Beza: Białka ubijamy z cukrem na sztywno, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wlewamy ocet mieszamy. Suszymy bezę, 15 minut w 180 stopniach a później 80 minut w 135 stopniach
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa chałwowa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkohole. Dodajemy pokruszoną chałwę i miksujemy. Mus malinowy: Mus zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretkę. Masa: Masło ubijamy na puszysty krem, dodajemy porcjami cukry i śmietaneksy. Do gotowego kremu wlewamy żółtka i miksujemy. Można dać alkoholu do smaku
Przełożenie ciasta: Biszkopt-masa chałwowa- delicje- tężejący mus malinowy- połowa masy- beza- reszta masy- herbatniki nasączone pączem- polewa