Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach bezy.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413994
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2217
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413994
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2217
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie, po łyżce dodawać cukier. Zawsze. po wsypaniu cukru. Miksować chwilę, żeby cukier się rozpuścił. Dopiero wtedy, wsypać następną porcję cukru. Po dodaniu, całego cukru, miksować jeszcze chwilę. Masa, powinna być gęsta i szklista.
Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Gotowe bezy, suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni. Grzanie góra, dół z termoobiegiem, 1,5 godziny. Następnie, uchylić delikatnie drzwiczki i suszyć jeszcze pół godziny. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezy, do wystudzenia.